Campanya de crowdfunding

Benvolguts amics.

Hem engegat una campanya de crowdfunding a Goteo que de ben segur us interessarà.

Els rucs estan desapareixent del nostre territori i volem contribuïr a que això no passi. Iniciativa d'utilitat socioeducativa amb interacció dels nostres infants i aquests nobles animals en la que totes les parts en surten beneficiades.

És una campanya amb retorn, qui aporta obté alguna cosa a canvi. A més totes les aportacions desgraven fiscalment. És una bona manera d’impulsar projectes. Us demanem que col·laboreu o compartiu.

Gràcies pel vostre suport.

El nostre propòsit es la revalorització de l'espècie asinina.


Antigament el ruc era molt comú en qualsevol activitat relacionada amb el transport de càrrega o persones, treballs de conreu i recol·lecció, trillar a l’era, treballs forestals, vigilància de ramats, moviment de molins, nòries i bombes d’aigua, etc. Amb la industrialització va anar desapareixent la seva efectivitat en front de les màquines a motor.

 

Recuperant els seus usos tradicionals per al sector eco-turístic, terapèutic, de lleure i en algunes activitats agrícoles i forestals, és possible mantenir aquesta espècie i preservar-la al nostre país.


Amb l’augment dels valors ecològics i l’ interès per els nostres parcs naturals, el senderisme en companyia del nostre ruc és idoni per la descoberta a la natura.

 

A França i en concret al Pirineu, està bastant estesa, i segueix creixent l’utilització del ruc per a fer senderisme.

 

Per la docilitat i les mides inferiors que tenen els rucs respecte als cavalls, els fan idonis per a la pràctica inicial eqüestre dels nens, desenvolupant equilibri, confiança i responsabilitat. De cara als més petits no imposa tant un ruc com un cavall.


A part de muntar en ruc hi ha moltes activitats socieducatives relacionades amb l’ase, com son les feines amb l’arada, carregar l’animal, enganxar-lo al carro, guarnicionería bàsica, jocs, tenir-ne cura i raspallar-lo o fer senderisme mentre el ruc ens porta la càrrega i participar en alguns esdeveniments.

No ens dediquem a la compra-venda.

 

Tenim una manada consolidada amb alguns exemplars rescatats i educats entre rucs i per rucs, ténen una bona interacció entre ells i les persones, per tant es un grup d'animals equilibrat on tots es complementen. Ideal per a oferir-los a escoles, grups, families o per activitats terapèutiques per a persones amb altres capacitats amb realització d’acompanyament per dintre del recinte amb un estret contacte amb l’animal i amb suport i coordinació dels seus monitors i professionals terapeutes.Els nostres Amics